Foodie Aranka

View Original

Gekaramelliseerde Pompoen

Gekaramelliseerde pompoen bij een kommetje warme havermout.

De herfst is weer aangebroken en ik had zin in pompoen in een zoet jasje.

Serveer deze gekaramelliseerde pompoen bij een warm kommetje havermout inclusief een beetje fruit. Zo heb je bij de eerste maaltijd van de dag alweer een portie groente binnen. Het basisrecept warme havermoutpap lees je hier.

(Variatie) tips

  • Gebruik een flespompoen want deze hoef je niet te schillen.

  • Ik verwarmde nog een beetje mango mee in het pannetje havermout.

  • Ook ananas of warme appeltjes is en heerlijke combinatie met pompoen & havermout.

  • Je kunt het fruit later koud toevoegen maar ook mee-verwarmen in de ovenschaal of bij de havermoutpap.

In dit recept gebruik ik kurkuma en kaneel, dit zijn verwarmende specerijen en passend bij de dagen die weer kouder worden.
Kurkuma kent vele gezondheidsvoordelen, het is o.a. een sterke antioxidant, werkt zuiverend en helpt het om je voedsel beter te verteren.

Ingrediënten

  • Een halve flespompoen

  • Kaneel specerijen

  • Kurkuma specerijen

  • Kokosolie (ongeveer 3 el)

  • Lokale honing (ongeveer 3 el)

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.

  • Snijd de pompoen in kleine stukjes en leg in een ovenschaal.

  • Bestrooi met kurkuma, kaneel en honing. Wees royaal met de specerijen, des te meer smaak krijgt het geheel.

  • Smelt de kokosolie in een pannetje en verdeel over de pompoen.

  • Bak in de oven voor 25 minuten.

  • Serveer over je kommetje havermout met wat geroosterde kokossnippers en (warm) fruit. Je kunt de kokossnippers kort roosteren in een koekenpan.


P.S. de pompoenrestjes hebben een dag later nog meer smaak doordat de honing en specerijen helemaal zijn ingetrokken. De pompoenrestjes zijn ook heel lekker over een salade, wok dan eventjes kort in een koekenpan om het op te warmen.

Enjoy!