Foodie Aranka

View Original

Basisrecept Warme Havermoutpap

Havermout met frambozen, blauwe bessen, peer, lijnzaad en 100% pindakaas.

Dit is een leuk en makkelijk recept om je dag met een warm ontbijt te starten inclusief vele variatiemogelijkheden.

Het leuke van dit recept is dat het product havermout budget-proof is echter wegens de vele pesticiden op havermout zou ik wel aanraden om dit product biologisch te kopen. Niet getreurd dan is de prijs alsnog leuk.
Een kleine tip ten goede van je gezondheid.

Basisingrediënten voor 1 kommetje

  • 5 eetlepels havermout

  • 200 ml (plantaardige) melk, meer indien nodig na roeren & inkoken

  • Specerijen bijv. kaneel

Variatie tips

  • Gebruik kokosmelk, dat maakt de havermout lekker romig en zoet. Ja die volvette variant (zonder toevoegingen). Je bent hierdoor ook langer verzadigd.

  • Zorg voor veel specerijen, denk aan: pumpkin spices van greengypsyspices, speculaas- of koekkruiden, kaneel, gember, cacao etc.

  • Een lepeltje lokale honing voor een zoetere smaak *

  • Verwarm fruit mee tijdens het opwarmen van de pap (frambozen zorgen voor een leuke roze kleur)

*Lokale honing = honing uit jouw regio en die bevat pollen en bacteriën die van nature voorkomen in je leefomgeving. Het eten hiervan kan je helpen je weerstand op te bouwen en allergische reacties op pollen doen verminderen.

Bereidingswijze

  • Eventjes opwarmen in een klein pannetje, serveer in een leuk kommetje, toppings toevoegen en voilà, je ontbijt is klaar.

Toppings naar keuze

  • Fruit

  • Gojibessen

  • Noten

  • Pitten

  • Geraspte wortel

  • Rozijnen (zonder sulfiet & het liefst bio)

  • 100% pindakaas

  • Andere notenpasta

  • Doe er een beetje lijnzaad/chizaad of hennepzaad op (dit zijn gezonde vetten + extra eiwitten = langer verzadigd)


Maak er een havermout feestje van!