Curry Granola
Curry Granola
Deze hartige granola met verwarmende specerijen is heerlijk als topping op je soep of salade.
Ingrediënten
150 gram havermout
4 el olijfolie
30 gram kokossnippers
80 gram ongebrande cashewnoten
40 gram sesamzaadjes
2 el lijnzaad
1 tl venkelzaad
snufje zout
variatie specerijen, kies uit: kerrie, kurkuma, komijnzaad, chilipoeder, gemberpoeder, korianderzaad. Je kunt ook een al complete kruidenmix gebruiken, denk aan: nasi kruiden (zonder zout en toevoegingen), tandoori masala of ras el hanout kruiden.
een beetje honing (als laatste toevoegen)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Weeg de droge ingrediënten en doe ze allemaal in een kom.
Voeg 4 eetlepels olijfolie toe.
Voeg de specerijen naar keuze toe.
Verdeel over een bakplaat met bakpapier.
Druk het mengsel aan en besprenkel met honing.
Bak in de oven voor 20 minuten.
Bewaar in een luchtdicht bakje en eet binnen 2 á 3 weken op.