Curry Granola

 

Curry Granola

Deze hartige granola met verwarmende specerijen is heerlijk als topping op je soep of salade.

Ingrediënten

  • 150 gram havermout

  • 4 el olijfolie

  • 30 gram kokossnippers

  • 80 gram ongebrande cashewnoten

  • 40 gram sesamzaadjes

  • 2 el lijnzaad

  • 1 tl venkelzaad

  • snufje zout

  • variatie specerijen, kies uit: kerrie, kurkuma, komijnzaad, chilipoeder, gemberpoeder, korianderzaad. Je kunt ook een al complete kruidenmix gebruiken, denk aan: nasi kruiden (zonder zout en toevoegingen), tandoori masala of ras el hanout kruiden.

  • een beetje honing (als laatste toevoegen)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.

  2. Weeg de droge ingrediënten en doe ze allemaal in een kom.

  3. Voeg 4 eetlepels olijfolie toe.

  4. Voeg de specerijen naar keuze toe.

  5. Verdeel over een bakplaat met bakpapier.

  6. Druk het mengsel aan en besprenkel met honing.

  7. Bak in de oven voor 20 minuten.

Bewaar in een luchtdicht bakje en eet binnen 2 á 3 weken op.

Curry granola als topping op soep

Curry granola als topping over een salade

Vorige
Vorige

Cashew-Banaan Koekjes

Volgende
Volgende

Gekaramelliseerde Pompoen