Ontbijtbowl Warme Quinoa

 

Ontbijtbowl warme quinoa

Quinoa is glutenvrij, een bron van eiwit, vezels, foliumzuur, kalium en magnesium.

Quinoa bevat alle 9 essentiële aminozuren die je lichaam niet zelf kan maken en die je via je voeding binnen moet krijgen. Ook is het licht verteerbaar. Omdat het een “volledige” plantaardige eiwitbron is vind ik het een fantastisch voedingsproduct om mee te variëren.

Dit keer een zoet recept voor een foodie-proof ontbijt.

Ingrediënten
voor 1 portie

  • 60 gram quinoa, ongekookt

  • 200 ml kokosmelk

  • kaneelpoeder 1/2 el

  • 1 tl extra spices (naar keuze): Ik koos voor chai spices

  • honing naar smaak

Toppings naar keuze: fruit, kokossnippers, gojibessen, zaden, pitten, cacao nibs, notenpasta, een extra lepeltje kokosyoghurt of een extra snufje kaneel.

Bereidingswijze

  1. Doe de quinoa, kaneel, spices en kokosmelk in een kleine steelpan en laat het op laag vuur 12-14 minuten sudderen tot de quinoa gaar is. Blijf af en toe roeren.

  2. Serveer warm in een mooie diepe kom en serveer met je favoriete toppings. Besprenkel als laatste met honing.

Als jij dit ontbijtrecept gaat maken, laat het me dan weten in de reacties hieronder of tag me op Instagram @foodie.aranka.

Liefs!

Vorige
Vorige

Kerst Koekemannetjes

Volgende
Volgende

Plant-based Brownies