Cottage cheese WAFELS
Brunchen met warme wafels
Ik haalde mijn wafelijzer weer eens uit de kast voor dit recept. De wafels zijn heerlijk warm én bevatten ongeveer 12 gram eiwit per stuk – een voedzame start!
Ingrediënten voor 4 stuks
100 gr bio havermout
200 gr cottage cheese (hüttenkäse)*
2 eieren
20 ml ongezoete (amandel)melk
1 tl bakpoeder
Snufje zout
1 tl vanille extract
1 tl kaneel en 1 tl pumpkin spices **
1 el olie voor het invetten van het wafelijzer met een stukje keukenrol
*Cottage cheese bevat zeer weinig lactose, dus bij koemelkintolerantie zie ik vaak dat dit goed wordt verdragen.
**liever hartig? Gebruik dan kruiden zoals knoflookpoeder, uienpoeder, paprikapoeder etc. Geraspte parmezaan door het beslag = ook heerlijk.
Benodigde bakspullen
hoge maatbeker
staafmixer
lepel
mixer
keukenrol
Bereidingswijze
De alle ingrediënten in een hoge beker en maal fijn met een staafmixer.
Verwarm het wafelijzer en bestrijk met de olie.
Schep 2 eetlepels beslag per wafel in het ijzer en bak ze goudbruin.
Je maakt met dit beslag ongeveer 4 wafels (= 2 porties).
Lekker met banaan, bessen, gebakken appeltjes, kokossnippers, dadelsiroop, 100% notenpasta, maar ook hartig met avocado slices, tomaat & gerookte kip of wilde zalm.
Als jij dit wafelrecept gaat maken, laat het me dan weten in de reacties hieronder of tag me op Instagram @foodie.aranka.
Liefs!
🫶