De 80/20 Amandelcake
De 80/20 Amandelcake
Gezond genieten met een vleugje verwennerij! Mijn 80/20 Amandelcake brengt 80% vitaliteit en 20% zoete zaligheid in elke hap. Glutenvrij en boordevol smaak.
Ingrediënten voor 1 cakeblik
75 gram kokosbloesemsuiker *
100 gram roomboter op kamertemperatuur (of eventjes laten smelten in een pannetje)
175 gram amandelmeel
4 bio eieren
2 peren of appels
1 tl pumpkin spice kruiden (of koek & speculaas kruiden)
1 tl bakpoeder
Als topping: Amandelschaafsel of zonnebloem-, pompoenpitten
Optioneel: kaki of ander fruit als topping
* Kokosbloesemsuiker is een natuurlijke suiker dat gewonnen wordt uit de kokospalmboom. In vergelijking met geraffineerde (gewone) suiker is het iets minder zoet, bevat het meer nuttige voedingstoffen en heeft het een iets meer karamelachtige smaak.
Het voordeel is ook dat het een lage glycemische index heeft, waardoor het de bloedsuikerspiegel meer in balans houdt.
Benodigde bakspullen
cakeblik
bakpapier
spatel
mixer
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Mix de kokosbloesemsuiker en roomboter tot een luchtig mengsel.
Voeg één voor één de eieren toe en mix goed door elkaar.
Voeg de pumpkin spice kruiden (of koek en speculaas), amandelmeel en bakpoeder toe. Mix tot alles goed is gemengd.
Schil de peren/appels, snijd ze in blokjes en voeg ze toe aan het beslag of leg ze in de cakevorm.
Giet het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm.
Bestrooi de bovenkant met amandelschaafsel of zonnebloem-, pompoenpitten voor een heerlijke crunch + optioneel nog wat fruit.
Bak de cake in de voorverwarmde oven gedurende 55 minuten, of totdat een prikker er schoon uitkomt.
Als jij dit cakerecept gaat maken, laat het me dan weten in de reacties hieronder of tag me op Instagram @foodie.aranka.
Liefs!
🫶