Roadtrip Oost-Denemarken
Samen met mijn vriend hebben wij een week door Denemarken getoerd. Na vertrek zijn wij gestart met een overnachting in Duitsland, in de kleurrijke havenstad Flensburg. Daarna zijn wij doorgereden naar Funen in Denemarken en verbleven wij vlakbij de stad Odense, gevolgd door de stad Kopenhagen en als laatste stop, in de natuur op het Deense eiland Møn. Hier verbleven wij aan de kust in Møns Klint.
Denemarken heeft mij zeer verrast en is een land dat al ver vooruitloopt op het gebied van duurzame & biologische etenswaren en eetgelegenheden. In deze blog een aantal foodie restauranttips.
Flensburg
Wij begonnen onze foodie vakantie in James Farmhouse Restaurant, dit is een prachtige bistro met open keuken gelegen in hotel Das James. Vrijwel alle producten op de menukaart zijn afkomstig van lokale leveranciers. Het is één van de weinige grote hotels waar vers, duurzaam en lokaal eten centraal op de kaart staan. Tip om je vakantie hier feestelijk en culinair te starten.
Funen
Aangekomen in Denemarken aten wij bij Roeds Brasserie in Nyborg. Het was een prachtige zomeravond dus zaten wij in de binnentuin van dit restaurant. De kaart is klein maar ambachtelijk. In overleg is er veel mogelijk m.b.t. plantaardige en vegetarische gerechten.
Het is een klein en druk restaurant, hierdoor is het wel aan te bevelen om vooraf te reserveren.
Odense
Restaurant Madklubben Odense: is deel van een restaurantketen gelegen in meerdere steden in Denemarken. Wij hebben hier erg smaakvol gegeten. Het is een restaurant met een stijlvolle inrichting en een wisselende menukaart met klassieke en moderne bistrogerechten. Ook dit restaurant is druk en groot, om zeker te zijn van een plekje zou ik een tafel reserveren.
Den Lille Smalle: is een leuke hotspot met heerlijke brunchgerechten. Wij dronken hier verse sapjes en heerlijke koffie.
Kopenhagen
Restaurant Delphine: serveert mediterrane specialiteiten inclusief veel visopties op de menukaart maar je kunt hier ook heerlijk vegetarisch dineren. Het is een ‘shared dining’ concept: je kunt meerdere kleinere gerechten bestellen om samen te eten.
Tivoli Food Hall: Naast één van de oudste pretparken van de wereld en vlakbij centraal station zijn deze foodhallen te vinden. De perfect locatie hartje centrum voor een casual hapje eten na een dagje door de stad. Wij aten streetfood.
Grød: Hier kun je terecht voor de lekkerste zoete en hartige havermout bowls. Het is een havermout-bar concept, niet zozeer een restaurant, daarnaast serveren ze ook verse sapjes, koffie en acai bowls. Pap als ontbijt is ook iets typisch Deens.
Joe & The Juice: hier kun je terecht voor de lekkerste vega(n) sapjes, shakes, bowls, taartjes & sandwiches. Gelegen op meerdere locaties in de stad Kopenhagen.
Stefanos pizzabar: gelegen in de wijk Norrebro waar je zelf je pizza kunt bestellen aan de balie. Zalige pizza’s inclusief vega(n) keuzes. Bij mooi weer hebben ze buiten een leuk terras.
Buzz Kaffebar: superleuke brunchplek in hartje centrum.
Original Coffee: voor de lekkerste koffie en sapjes. Het gehele assortiment is biologisch. Wij zijn gestopt bij de locatie op Store Kongensgade 124, vlakbij de botanische tuinen, Rosenborg Slot en het fort aan het water genaamd Kastellet.
Bakkerij Hart Holmen: de perfecte stop voor goede koffie (ook plantaardige melksoorten beschikbaar) en huisgemaakte lekkernijen onderweg naar foodhallen Reffen.
Boathouse: in het centrum van Kopenhagen aan het water is het erg leuk lunchen en dineren in dit restaurant of op hun overdekt terras. Het restaurant biedt een grote menukaart met veel keuzes.
Nordic Hotdog: de lekkerste vega(n) hotdog eet je hier. Gelegen op Reffen, dit is een grote streetfood foodhallen buiten gelegen.
Møns Klint
Restaurant Villa Huno: We sloten onze vakantie af in dit prachtnatuurgebied waar wij dineerden in dit cosy restaurant met uitzicht op het meer en de bergen. Ze serveren lokale producten. Je kunt hier ook terecht voor een kopje koffie en huisgemaakt taartje na een wandeling langs de krijtrotsen.
Ik ben zeker van plan om dit land nogmaals te bezoeken en hoop dat je genoten hebt van mijn eerste foodie-blog.
Foodie groetjes,
Aranka