Banaan & Kaneel Bagels

Plant based bagels

 

Op mijn verjaardag kreeg ik een bagel-tray cadeau. Ik vond dit echt een superleuk cadeau en heb hiervoor het volgende bagelrecept bedacht.

Wel eventjes een anti-kleeflaag bagel-tray aanschaffen als je dit recept wilt maken ;), ze zijn gelukkig leuk geprijsd!

Ingrediënten voor 6 bagels

  • 175 gram havermeel *

  • 80 ml Esdoornsiroop (Maple syrup) *

  • 1 theelepel baking soda

  • Snufje zout

  • Gemalen nootmuskaat (ongeveer 1 theelepel)

  • 120 ml plantaardige melk

  • 1 rijpe zwarte banaan

  • 2 theelepels olijfolie

  • 2 theelepels appelazijn

  • 2 theelepels vanille extract

  • 1 theelepel kaneel (wees royaal)

Bereidingswijze

1.      Verwarm de oven voor op 190 graden.

2.     Prak de banaan fijn met een vork.

3.     Voeg alle droge ingrediënten toe.

4.     Voeg alle natte ingrediënten toe.

5.     Mix het beslag met een mixer.

6.     Doe het beslag vervolgens in een ziplock zakje en knip een hoekje links- of rechtsonder eraf. Verdeel het beslag in gelijke porties in de bagel tray.

7.      12 minuten afbakken in de oven op 190 graden.

8.     Minimaal 15 minuten laten afkoelen voordat je de bagels uit de vormpjes haalt.

9.     Ze zijn erg lekker met een beetje jam.

Met de bovenstaande ingrediënten zijn deze bagels glutenvrij en 100% plantaardig.

* Je kunt de havermeel en zoetmaker (Esdoornsiroop) wel vervangen in dit recept, denk aan speltmeel/bloem, honing of dadelstroop.

De ingrediënten

Vorige
Vorige

Pasta Bolognese Met Linzen

Volgende
Volgende

Warme Rood Fruit Crumble Uit De Oven