Pasta Bolognese Met Linzen

Een Italiaanse klassieker met een groene twist 💚

 

Pasta bolognese met linzen

Ik quote de woorden van mijn vriend bij het eten van dit gerecht “wow, dit is echt lekker, dit gerecht kan op de favorietenlijst”. 😋

Wat heb je nodig voor 3 á 4 porties? ✨

- 200 gram (groene) linzen (droge variant)*
- 3 á 4 tenen knoflook
- 1 grote ui
- 3 stengels bleekselderij
- 1 wortel (winterpeen)
- 3 tl gedroogde Italiaanse kruiden
- Zout/peper
- (Spelt)spaghetti naar keuze
- 100 ml rode of droge witte wijn
- 2 blikken tomatenblokjes (800 gram totaal)**
- Geraspte kaas (Parmezaan is mijn favoriet)
- Verse basilicum

Bereidingswijze

  1. Kook de droge linzen met 1 uitgeperste knoflook en een snufje zout voor 20 min en houd apart.

  2. Snijd de bleekselderij, wortel en ui heel fijn en dun.

  3. Verhit olijfolie in een pan, fruit 2 á 3 tenen uitgeperste knoflook en ui hierin.

  4. Voeg de fijngesneden wortel en bleekselderij toe.

  5. Voeg de Italiaanse kruiden toe + zout/peper en bak voor 5-7 min.

  6. Voeg 100 ml wijn toe en daarna de beide blikken tomatenblokjes.

  7. Draai het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat minimaal 10 minuten pruttelen.

  8. In de tussentijd kun je de spaghetti koken.

  9. Als laatste stap voeg je de linzen bij de saus. Laat nog 5-7 minuten pruttelen. Hoe langer des te lekkerder.

  10. Verdeel de spaghetti over de borden, bedek met de saus, wat verse basilicum en de geraspte kaas.

    *Dit recept kan ook met linzen uit blik, dan kun je stap 1 aanpassen door de linzen alleen eventjes af te spoelen in een zeefje maar niet vooraf te koken.
    **Je kunt ook gebruikmaken van een fles tomaten passata (700ml).

    Staat dit gerecht morgen bij jou op het menu? 😁
    Echt waar, deze Italiaanse klassieker met een groene twist is het proberen waard!

    Foodie groetjes,

Vorige
Vorige

Havermout Uit De Oven

Volgende
Volgende

Banaan & Kaneel Bagels