Warme Rood Fruit Crumble Uit De Oven
Dit is een heerlijk verwarmend ontbijt.
Ingrediënten voor de crumble
(2-3 porties)
Rood fruit naar keuze (ik gebruikte frambozen en bosbessen)
1 appeltje
40 gram roomboter (of kokosolie)
4 á 5 eetlepels havermout
4 á 5 eetlepels amandelmeel
Rasp citroen schil
Kaneel
Honing naar keuze
Maak een je dit recept voor een groot gezelschap? Zorg dan dat de bodem van je ovenschaal volledig bedekt is met rood fruit en verdubbel de bovenstaande ingrediënten voor de crumble.
Bereidingswijze
De boter laten smelten, havermout en amandelmeel erbij lepelen, vervolgens roeren tot er een crumbledeeg ontstaat.
Verdeel het fruit in een ovenschaal, rasp de schil van een 1/2 citroen erover, voeg wat kaneel toe en indien je van zoet houdt, ook wat honing.
Ik gebruik vaak biologisch diepvries fruit, dat heb ik altijd wel op voorraad. In de zomer kunnen we weer lekker vers rood fruit gebruiken.Verdeel de crumble over het fruit en bak voor 20-25 minuten in de oven op 200 graden.
Toppings naar keuze
Yoghurt
Opgeklopte Slagroom (niet ontbijt-proof 😉)
Een paar noten als crunch
Een speculaasje in stukjes gesneden (een genietmomentje in het weekend)
Zaden (lijnzaad/chiazaad of hennepzaad)
Tip: koop mooie weckpotten en vul met verschillende noten en zaden. Ideaal voor al je ontbijtjes, salades en soep toppings en zo kun je lekker dagelijks afwisselen.
Enjoy!
P.S. op mijn instagrampagina: @foodie.aranka deel ik de bereidingswijze van het recept in een video.