Chia Jam

 

Chia jam

De lekkerste homemade jam bomvol natuurlijke ingrediënten. De combinatie van rode bessen & frambozen geeft een zoete smaak met toch een fris zuurtje.
We gebruiken chiazaad omdat deze water absorbeert en door het gebruik van chiazaad krijg je een ‘jelly-achtige’ structuur. Daarnaast bevat chiazaad: vitamines, mineralen, eiwitten, vezels en omega 3 vetzuren. De jam is heerlijk op brood, crackers, yoghurt, op al je baksels en (havermout)papjes.

Ingrediënten voor
200 gram jam

  • 100 gram rode bessen

  • 100 gram (diepvries) frambozen

  • 1 royale eetlepel honing*

  • 1 royale eetlepel chiazaad

*Je kunt het zo zoet maken als je zelf wilt en je kunt gerust een ander zoetmiddel gebruiken.

Benodigde bakspullen

  • Een pannetje

  • Weckpotje of een afsluitbaar glazen potje

  • Lepel & vork

Bereidingswijze

  1. Verwijder de rode bessen van het steeltje en doe samen met de frambozen in een steelpan, laat dit 10 minuten sudderen op laag vuur.

  2. Prak het geheel fijn met een grote vork of stamper.

  3. Voeg 1 el chiazaad toe en 1 el honing en roer het geheel.

  4. Laat de jam vervolgens nog 5 minuten pruttelen op laag vuur.

  5. Laat het eventjes afkoelen en serveer in een schoon afsluitbaar glazen potje.

Tip: Als de jam afkoelt dikt het nog iets in.

De combinatie van rode bessen & frambozen geeft een zoete smaak met een fris zuurtje!


Als jij dit jamrecept gaat maken, laat het me dan weten in de reacties hieronder of tag me op Instagram @foodie.aranka.

Liefs!
🫶

Vorige
Vorige

Havermout-koekjes

Volgende
Volgende

Kerst Koekemannetjes