Sesam Dadelpasta
Maak eens je eigen (brood)beleg
Je ontwijkt op deze manier suikers, gekke additieven en ingrediënten waarvan je de naam niet eens kan uitspreken 🤪
Ingrediënten
100 gram verse dadels (zonder pit)
1 theelepel speculaaskruiden
2 eetlepels witte sesamzaadjes
100 ml water
Bereidingswijze
Malen in je keukenmachine of food chopper
Bewaar in glazen afsluitbaar (weck)potje
Tips
Hoe meer water hoe dunner de pasta. Lekkerst is beetje dikker, dus let op. Indien het te dik is voeg je dus nog een scheutje water toe.
Lekker op een boterham, cracker, pannenkoek, warme havermout of door je baksels.
➡️ Wist je dat sesamzaadjes ook veel calcium & eiwitten bevatten. De dadels bevatten vitaminen, veel vezels en mineralen (ja dadels bevatten ook fructose maar vergeet niet het volgende: dadels bevatten voedingswaarde, geraffineerde suikers zijn leeg).
Foodie groetjes,